Wat doe ik

De essentie ergens uithalen, dat is voor mij Hans Hogervorst Fotografie. Een goede briefing krijgen of maken. Nadenken én meedenken over het doel van de fotografie. Hoe gaat het gebruikt worden, wat gaat een vormgever ermee doen. Welke sfeer wil de opdrachtgever oproepen. Wat kan ik toevoegen of moet ik weglaten? Wat is de beste omgeving, op locatie of in de studio? Als je een foto van mij ziet, lijkt alles zo simpel. Dat moet het resultaat ook zijn. Voor mij zijn de voorbereidingen meer dan de helft van het werk. Zonder goed voorwerk geen geschikt beeldmateriaal.

Mijn specialismen zijn bierfotografie en bierstyling. Dat lijkt op het eerste gezicht simpel: je fotografeert een glas met bier, maar daarmee heb je nog geen beleving. Voor mij is een foto pas geslaagd als je het glas zou willen pakken en al proeft hoe het bier smaakt als je het beeld ziet. Maar hoe trekt het condens op als een gekoeld glas opwarmt? Hoe zien de druppels eruit? Hoe werkt de schuimkraag en hoe tap je een goed biertje? Ik vind het belangrijk hoe deze processen werken, pas dan kan ik een goed beeldmateriaal maken. [button bierstyling?]

Die passie leg ik ook in studiofotografie, waar ik food en portretfotografie in de meest ideale setting kan doen. Er is altijd een oplossing voor elke vorm van fotografie of omstandigheden. Eten en productfotografie vragen immers om een andere aanpak dan portretfotografie. Zo is ieder mens anders, heeft zijn eigen karaktertrekken. Wie bent u, wat doet u, hoe staat u in het leven? Dat bepaald wat voor portret het wordt. En waarvoor het portret wordt gemaakt. Arbeidscommunicatie vraagt een ander format dan reclamefotografie.