Over Hans Hogervorst Fotografie

Wie ben ik

Net even verder gaan om te komen tot een ander eindplaatje. Met dat stapje extra pakt de foto je, zegt het waar je voor staat, wie je bent of wat je doet. Het vinden van de juiste stijl van de opdrachtgever. Eerst begrijpen voordat ik product of persoon kan fotograferen. Waar sta je voor, wat is je kracht. Dan kan ik je laten shinen.

Al op de havo had ik meer met creatieve lessen dan met exacte vakken. Creëren, ontdekken, experimenteren, onderzoeken zijn voor mij belangrijk. Dat kwam goed van pas op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ik had geen vuistdik portfolio zoals andere studenten, maar wel de ambitie om te leren, mezelf te verbeteren maar vooral ook uit te dagen, grenzen te verleggen. Gelijktijdig ook een teamspeler te zijn, die weet dat je samen meer bereikt.  

Op de opleiding heb ik mij het fotografenvak eigen gemaakt, waarbij ik grote interesse had in techniek en belichting. Licht is zó bepalend voor het perfecte plaatje. Dat moet gewoon goed zijn. Ik ben daarin perfectionistisch, daardoor sprankelen al mijn beelden. Je kunt me een stylistische fotograaf noemen, met gevoel en oog voor compositie. Materiaalweergave, texturen komen tot leven door goede belichting. Details en gevoel zijn belangrijk. Dat samen is mijn passie en zie je in mijn werk terug. Daardoor ontstaan ook herkenbare beelden.